Başkan Büyükkılıç, Melikgazi'deki kentsel dönüşümü anlattı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gecekonduların Islahı Birim yetkililerine, belediyenin uygulamış olduğu sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikgazi Belediyesi tarafından 1999 yılından itibaren 2 bin 224 sosyal konut inşa edildiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Melikgazi Belediyesi olarak yeni açılan yol, yapılan park veya sosyal tesis alanlarında mülkü bulunanları mağdur etmemek üzere modern ve çok katlı daireler yaparak arsa sahipleri ile takas edildi. Bu çalışma aynı zamanda gecekonduların ıslahı projesinde kullanıldı. Gecekondu arsasını belediyeye veren mülk sahipleri Takdir Komisyon Kararı ile belediyemizce tamamlanmış oturmaya hazır daireler aldılar. Böylece sağlıklı ve modern meskenlere sahip oldular. Ayrıca mahallenin fiziki yapısı değişerek planlı şehirleşme sağlandı. Sonuçta gecekondu mahalleleri ıslah edilmiş oldu.? dedi.

Başkan Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi'nde 355 konut, Bel-Sin' de 96 konut, Battalgazi'de 144 ve 196 konut, Selçuklu'da 196 konut, Mimarsinan Bölgesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki 200 konut projesinin bakanlık yetkililerine bir dosya halinde sunulduğunu belirtti. Büyükkılıç, uygulaması başarı ile tamamlanmış projelerin bakanlık bünyesinde değerlendirildiğini de kaydetti.

Büyükkılıç, yapılan sosyal konutların sadece fiziki yapıyı yani kentsel dönüşümü gerçekleştirmediğini aynı zaman da bu bölgelerde sosyal ve kültürel değişime ve gelişime de katkı sağladığı sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber